Varför ska man spara och vattna med regnvatten?


Under sommarmånaderna blir det på många håll i Sverige ofta vattenbrist och bevattningsförbud. Det beror på att det blir för låga nivåer av grundvattnet. Genom att samla upp regnvatten sparar vi på grundvattnet som är en av våra viktigaste naturresurser. En annan fördel är att regnvatten dessutom är helt gratis. Regnvatten är bättre att använda än kranvatten när du ska vattna dina odlingar. Regnvatten innehåller inga mineraler, och ändrar därför inte markens PH-värde och näringsinnehåll. Många växter tycker inte om att få kalkrikt vatten. Bor man i ett område med mycket kalk i kranvattnet är det därför bra att återvinna och använda regnvatten istället.


Med vårt regnvattensystem är det lätt att samla upp och spara regnvatten. Våra regnvattenuppsamlare kan vara en vattentank ovanför eller under jord. Regnvattnet från fastighetens tak leds ner via husets stuprör och in i regntank via stuprörsanslutningar.

Concleans regnvattensystem för placering under jord finns i två varianter. Garden Comfort - för trädgård, House Professional - för både trädgård och hushåll. För placering ovan jord har vi flera enklare modeller av regnvattentankar.Våra system

Conclean Garden comfort

Tanken är placerad under jord och regnvattnet leds ner i den via husets stuprör. På vägen in i tanken filtrerars skräp bort i ett filter. Vattnet förvaras i tanken och leds sedan ut till en eller flera tappstationer, placerade runt om i din trädgård, varifrån du kan sköta bevattningen så som du önskar.

Tankar i flera storlekar

Garden Comfort systemet går att få med vår lågbyggda Platin tank 3.000 liter eller med Carat tanken i storlekarna 2.700, 3.750, 4.800 eller 6.500 liter.


Läs mer här om House Garden
Conclean House Professional

Tanken är placerad under jord och regnvattnet leds ner i den via husets stuprör. På vägen in i tanken filtreras skräp bort i det självrengörande filtret. Vattnet förvaras i tanken och leds sedan in till en pump i huset som är kopplad till exempelvis toaletter och tvättmaskin. Det går också utmärkt leda vatten från tanken till tappstationer för bevattning i din trädgård.

Spar både vatten och pengar

Detta är ett perfekt system för nybyggnationer där du som husägare kan spara vatten, vilket är bra för både miljö och ekonomi. Standardstorlek är 3.000 liter, men house Professional finns även i storlekar från 3.000-15.000 liter.

Läs mer här om House Garden Prof


Design regntunna

Concleans designtankar är en innovativ form av "regnvattentunna". Med en snygg och smart design samlar de regnvattnet som sedan kan användas för bevattning. Concleans designtankar är tillverkade av UV-beständig PP-plast i mycket hög kvalitet. Tillverkningsprocessen ger varje tank ett unikt utseende. Ansluts enkelt till stupröret med Rapido stuprörsanslutning. Tanken är försedd med en mässingsgänga (3/4") och regnvattnet kan enkelt tappas genom medföljande tappkran.

Läs mer här om Design Regntunna

Finansiering

Vill du finansiera ditt projekt så gör vi det med hjälp utav Wasa Kredit, kontakta oss för ett upplägg/offert.